Ape pun BOLEH..
i write + u read = we share

Work...

12:29:00 PM
Its been 3 months, and almost 4 months I work with sedco communications, a green, young internet service provider..

I was promised by some boss to confirm after 3 months working.
But until now, nothing...nothing cross their mind to confirm me in the company.

And yet they still pay me RM1350.. I know, WHAAT???? only RM1350???
the excuse is,
"u r new, no experience, u only deserve RM1350.."
"I also got RM800 paycheck when I first time working" said the CEO..

oh man..are u crazy??? rm800? how many year ago? 15-20 years??? thats zaman dulu maa...
why shoud I need to study very hard, if this only u offer me?
No allowances, No bonus, Nothingg....


few days ago I lay back n think...how much longer I need to be like this? people working at this company never got increment, never got bonuses..

Guess I have to move to find other job..
Read On 0 comments

Network Marketing = SCAM?

11:44:00 PM
Ramai org cakap yang MLM (Multi Level Marketing) atau Network Marketing itu SCAM..!!

betul ke SCAM?
atau betul2 LEGIT?

baru2 ni aku terbace kat 1 blog tu,mengupas segala2 pasal MLM atau Network Marketing ni..
mcm2 die kupas,pasal UPTREND,ECPI n byk lg product2 yang gune Network Marketing sebagai style marketing diorg...
menarik jugak nk bace..ade yg betul,ade yg salah...mostly dlm blog tu,bercerita tentang product yang dikatakan menipu dan piramid scheme...

aku post bnde ni,bukan sbb ape la..mmg aku join jugak Network Marketing,sbb dh xde bende nk wat,keje pun xdpt lg..aku post sebab ramai org yg xfaham ape tu Network Marketing...

Selalunye org slalu pikir :
1. Network Marketing = letak downline byk2,pastu kaut duit downline...
2. Product Network Marketing = semuanya menipu...
3. Network Marketing = slalu tipu org,jual bende mengarut...
4. MLM = SKIM PIRAMID = MENIPU!

Tapi..betul ke sume tu?

Yup...ade yg betul,ade yg salah...
mmg ade sindiket2 yang gune style MLM,pastu tipu duit org...series ade..
sindiket2 ni biasenye bawak kete2 besar gi jumpe org kt kedai minum,lepak2 bukak cite trus pasal KAYA!mmg ade...
sindiket ni akan ckp,lg byk kite "melabur" duit dlm bisnes tu,lg cepat kaya..tapi product xde..haa camne tu?
org yg kelabu mate nk duit,pasti akn tergoda pas tgk sindiket2 ni bawak kete BMW 5 series,tgk baju lawa2 yg diorg pakai...

Beware...jgn tertipu ngan diorg...

TAPI...bukan semua MLM company itu menipu...seperti yang diheboh2 kn oleh 1 group kt facebook...

Aku ni xde la beilmu sgt,xde degree pun dlm Network Marketing ni...Degree Electrical Engineering ade la..
bukan jugak termakan hasutan para Network Marketers lain...
tapi,mari kite try faham apa itu Network Marketing...

Apa tu Network Marketing??

Sebenarnye,perasan atau tidak,hari2 kite wat Network Marketing...aiikkk??hari2 wat????betul ke??
yaa betul...hari2 kite buat...
Contoh 1,
Aku penah bertanya kawan,Mane kedai makan paling sedap kt Shah Alam?
Die pun cakap kt seksyen 8,kalo nk murah kt Seksyen 6..
Contoh 2,
Sorg kawan ckp "Movie Fantastic 4 tu best gile...rugi ko xtgk,pegi la tgk.."

U get the point..
biasenye ape2 product yg best,kedai mkn sedap,movie best,atau ape2 je,kite mesti nk promote kt org lain..betul x?
Itu la Network Marketing..secara sedar atau tidak,itu la yg kite buat,hari2..
CUME,kite di tidak dibayar komisien walaupun kite promote kaw2..betul x?

Network Marketing ni satu strategy Marketing yang dipilih oleh company utk menjual product..
konsep mcm diatas,promote product kt org,sambil di bayar komisien oleh company...
sape2 yg wat Network Marketing,akn sedaya upaya membuat Networknya untuk menerima komisien dari company,and company akan bayar setiap minggu atau bulan,nilai komisien depending on bape byk downline..

Network Marketing ni plak,ade byk style,piramid la,Unilevel la,binary la,ape la...
Ade yg ckp xadil,sbb kite mcm kaut duit downline..Tapi kene la understand the concept 1st..
Mcm aku ckp td,ramai sindiket konon2 wat style MLM,tp tipu org..itu imej xbagus untuk MLM business..

Bukan Semua MLM company menipu...
yg BETUL = company yg byr komisien...
yg TIPU = upline kaut duit downline...
ade perbezaan di situ..

ramai org yg xberjaya wat Network Marketing akan ckp MLM tipu..

Tapi, the beauty of Network Marketing is,
Company akan slowly develop kite punye skill untuk jual barang..
Company akan ajar kite pelan2,smpai berjaya..
Company takes our time,maybe 2 tahun,3 tahun...
Company akan bayar commision tiap2 bulan..
ianya akan menjadi Passive Income..

So,sebelum anda ckp MLM itu tipu,paham betul2 dulu..bukan semuanya tipu...Network Marketing adalah strategy Marketing je..
Xde org berjaya dlm Network Marketing dalam 2 3 minggu...it takes TIME + EFFORT...

Network Marketing ni jugak sesuai untuk org yg nk start bisnes..
Kalo nk bisnes,bukak company besar2,memerlukan modal yg tinggi..
ape2 bisnes takes time to grow..mcm Network Marketing jugak..

Pernah dgr Robert Kiyosaki?
Kiyosaki terkenal dgn buku Rich Dad,Poor Dad dan CashFlow Quadrant..
anda2 sume bleh carik kt youtube kalo nk paham betul2..
Kiyosaki cakap....Network Marketing adalah care paling mudah(xde la mugah sgt) untuk create passive income..
carik kt youtube..mesti ade punye...
Even Donald Trump ditanye dlm 1 magazine,lupe magazine tu ape..
die d tanye,ape yg die akan wat,sekirenye kalo die jatuh bengkrap...
jawapan die "I will do Direct Selling"
Cashflow quadrant mmg menarik,dn ade betulnye ape yg Kiyosaki ckp..

nnt la aku sambung lg..
POST ni bukan sebab aku nk suh sape2 yg bace ni masuk USANA (sbb aku wat USANA hahaha)
tapi nk betul2 kn kesalah fahaman org kite pasal Network Marketing je..
kalo nk join ape2 MLM,kaji n selidik dulu..product bagus ke x,compensation plan mcmane..jgn main terjun je...


PS - ni pendapat sahaje..tidak berniat untuk menyakiti sape2...thanks :)
Read On 0 comments

My USANA group info on Facebook..

10:18:00 PM
Hey there...
long time no see huh..LOL

just wanna let you all know that i got a group in Facebook..
In that group, We share everything about USANA products..
We Share the testimonies,feedback from the customers,the product usage,the disease,we share everything...

click the link to view my group :)


For those want to try the product,wants more information about the USANA products,contact me at :

Email - zahirmd@gmail.com
Phone - 019-6495936 (sms will be preferred,so that i can save the important info)

if U want to start USANA home based business, free free to email me :)

thats all for today...u can also refer this blog,i will post information about USANA..but now I'm quite busy.. bye all


Read On 0 comments

USANA listed in MIMS!!

10:48:00 PM
Yo...Salam eberiwan...

i'm back with USANA info...

Anda sume2 ni penah dgr buku MIMS atau PDR?
ya MIMS...MIMS = Master Index of Medical Specialty...
and PDR = Physician's Desk Reference..

Ini buku2 yang digunakan oleh doktor kt klinik n hospital untuk diagnose ubat2 yang kita perlu makan kalo kita sakit...
xcaye? cube tanye doktor peribadi anda... :)

So...Apa kene mengena lak ngan USANA nih?

haa..ni nak cite sket nih...

USANA,product supplement yang top rated kt dunia nih...termasuk kt dlm MIMS n PDR...
satu2nya supplement yang termasuk dlm buku MIMS n PDR...
Hebat x USANA ni?Hebat kn?

Just supplement,tapi masuk MIMS, jadi reference doktor plak tu...
So apakah USANA ni terbaik?
pastinya yang terbaik...
TOP rated supplement...
TOP rated company...
Founder plak pakar membiak cell, then menang albert einstein award...

Saya yakin dengan USANA..anda pula bagaimana?




Read On 0 comments

USANA Foundation Product - ESSENTIALS..(English Version)

10:08:00 PM




ESSENTIALS™ is the foundation product from USANA.

Contains all nutrients and antioxidant for everyday needs.

ESSENTIALS™ created to ensure all human cells get their optimum nutrient(food for cells) dan ensure the growth of human cells and cells formation proces at optimum level.

ESSENTIALS comes 2 bottles:

· Chelated Minerals

§ Provide important minerals for metabolism function and optimum immune system

§ Fight the damages caused by 'Free Radicals'erfungsi with balance minerals.

· AO PRO

§ High Potency and complete formula vitamin,with antioxidant and other importan nutrients for adults everyday to ensure effiient 'Cellular Metabolism' to fight and heal damages caused by Free Radicals.

The Award Winning ESSENTIALS from USANA provide you the High Quality Nutritionals. USANA ESSENTIALS wins THE BRANLAUREATE SMSs CHAPTER,BEST BRAND 2007 in ADVANCE NUTRIONALS PRODUCT Category.
USANA wins many awards, Even the founder, Dr Myron Wentz win the Albert Einstein Award in 2005.
This proves USANA products is the best and provide high quality for all of its products. Don't you think?

In addition, USANA ESSENTIALS also wins the Gold award from Lyle McWilliam "COMPARATIVE GUIDE TO NUTRITIONALS SUPPLEMENT" books.Scored the highest score and awarded 5 STARS Product.

USANA ESSENTIALS goodness is:
- Contains full range of antioxidants for comprehensive, "full-body protection from oxidative stress.
- Repair and regenerate damaged cells and last a lifetime.
- Maintains healthy glucose metabolism.
- Improve immune system.
- Promotes cardiovascular health.
- Combats cellular damage caused by free radicals.
- Maintains healthy glucose metabolism.
- Helps to avoid chronic degenerative diseases i.e. hypertension, diabetes, stroke, cancer, etc


So what are you waiting for?
Get your USANA ESSENTIALS today..
Forget others..LOL!

contact me at zahirmd@gmail.com for more info...
Read On 0 comments

USANA Foundation Product - ESSENTIALS..

10:43:00 PM

ESSENTIALS™ ialah Produk UTAMA USANA.

Merangkumi semua keperluan nutrient dan antioksidan setiap hari.

Nutrien terbaik yang diperlukan oleh manusia setiap hari.

ESSENTIALS™ dihasilkan untuk memastikan setiap sel manusia mendapat nutrien yang optima dan seterusnya memastikan proses pembentukkan sel-sel baru berada pada tahap optima.

ESSENTIALS terdiri dari 2 botol iaitu:

· Chelated Minerals

§ membekalkan mineral yang penting untuk pemeliharan fungsi metabolisme dan sistem imun yang optima.

§ Berfungsi sebagai melawan kerosakan yang dibawa oleh radikal bebas dengan jumlah mineral penting yang seimbang.

· AO PRO

§ Vitamin berfomula lengkap dan ‘high-potency’, anti-oksidan dan lain-lain nutrient penting yang diperlukan oleh orang dewasa setiap hari yang memastikan ‘cellular metabolism’ yang lebih cekap dan bertindak balas keatas kerosakkan yang disebabkan oleh radikal asing.

USANA ESSENTIALS™ juga telah banyak memenangi anugerah. Seperti dalam gambar kt atas tu... ESSENTIALS™ penah di "Award"kn THE BRANDLAUREATE SMSs CHAPTER,Best Brand 2007 dalam kategori ADVANCED NUTRITIONAL PRODUCT..
byk lg award2 yang USANA ESSENTIALS™ dh menang...maybe sy akn post kt next post..hehe..

Antara kebaikan2 USANA ESSENTIALS™ ialah....
- Memperbaiki dan membiakkn sel2 rosak.
- Mengekalkn kesihatan metabolisme glukos.
-Menguatkn sistem Imun
- Menggalakkn kesihatan kardiovaskular.
- Menghindarkan kerosakan sel akibat radikal bebas.
- Membantu menghindarkan Penyakit degeneratif seperti hypertension, diabetes, stroke, cancer, etc

Kualiti product USANA adalah di tahap tertinggi. So kita tidak perlu risau mengambil product USANA..



Read On 0 comments

When USANA and OTHER Product Compared..!!

9:36:00 PM

PERBANDINGAN DENGAN PRODUK LAIN

Buku ini boleh dibeli di MPH bookstore. Buku ini menunjukkan Skor atau Markah. Mcm exam. :) Buku ini dibuat untuk mengkaji 18 jenis kriteria penting untuk setiap product supplement.Produk USANA telah dinamakan sebagai produk te

rbaik dikalangan yang terbaik apabila dibandingkan dengan 1500 produk kesihatan yang lain di dalam buku “Comparative Guide to Nutritional Supplements”. Buku ni mengambil 500 product kesihatan seperti Douglas Laboratories (xmasuk Malaysia), AMWAY, 4 LIFE, HerbaLife, Centrum, 21stCentury dan banyak lagi. Buku edisi terbaru, iaitu 4th Editions mengambil lebih banyak produk iaitu sebanyak 1500 jenis produk.

Antaranya ialah seperti potency,antioxidant support, completeness ,bioflavonoid, vitamin E bioactivity,glikasi, minerals form, bone health metilation, potensi ketoksikan dan mcm2 lg..


Mari kita lihat score product2 yang telah dianalisis.Saya ambil dari buku “Comparative Guide to Nutritional Supplements”.

Product

3rd Edition (by Score)

21st Century (Advance 21 with Lutein)

7.3%

Centrum (Centrum)

3.2%

4Life (BioVitamins Type 1)

33.2%

Avon (VitAdvance)

10.9%

Herbalife ( Formula 2)

15.2%

Nu-Life (Gourmet Multiple)

23.8%

Amway (Nutrilite Double X)

30.0%

Shaklee (Basics with Iron)

30.5%

USANA Health Sciences (Essentials)

96.1% (5 STAR Product)



USANA mendapat 96.1%. Seperti Ujian di Sekolah Menengah. Product USANA mendapat score paling tinggi menurut buku ini.. :)

Anda boleh membuat perbandingan dengan produk-produk yang lain. Bagaimana dgn AMWAY? 4Life? Untuk pengetahuan anda,dan setahu saya, Amway Nutrilite Double X adalah Trusted Brand Malaysia by Readers Digest Mei 2010..

4Life Transfer Factor? Not listed..i'm sorry 4Life consumers..not even listed in 4th editions Comparative Guide books...

Ingat,ini adalah fakta, dikeluarkan oleh buku “Comparative Guide to Nutritional Supplements” 3rd Editions. Saya tidak menipu anda, ini adalah fakta. Dan buku ini dikeluarkan oleh kerajaan Amerika Syarikat dan bukannya USANA. Ini adalah buku 3rd party. Anda boleh dapatkn Buku in di MPH atau bookstore yang lain...Jika anda rasa sy menipu anda...

Jadi bagaimana?

Apakah anda akan terus mengambil produk yang sedikit kandungan mineralnya? Mengambil supplement yang tidak lengkap nutrientnya? Sedangkan harga adalah lebih kurang sama? Dan ada sesetengah produk di atas mencapai beribu2 ringgit tetapi tidak memberikan kandungan nutrient tinggi dalam setiap tabletnya. Bukan nak kutuk produk lain,tapi nak tunjuk yang ada produk lain yang lebih baik…iaitu USANA…

Pilihan di tangan anda...

Read On 0 comments

Kenapa Perlu Supplement?

10:38:00 PM
I know sepatutnya topic lepas post terakhir ialah perbandingan antara supplement..tapi sy rasa topic ini lebih penting,sy janji,NEXT POST --> supplement comparison...

Seroang doktor india ade cakap...
"makcik,sila amalkan diet yang sihat...kalo x,cholestrol makcik naik lg"
Ini la yang doktor tu slalu cakap kt mak aku...yaa mak aku...
Mak aku menghidap penyakit cholestrol (penyakit ke?)
Mak aku mmg ade masalah cholestrol...dh lame..dh bertahun2 gi hospital..
Results? kadang naik,kadang2 turun...tapi jarang smpai level yg normal..

Doktor ckp "mkn byk buah makcik..follow diet yang sihat...mkn la ikut piramid makanan"

PIRAMID MAKANAN???
bape ramai yg ikut piramid makanan?cube angkat tgn??xnampak pon..hahhaha
kita hidup dlm dunia yang superfast,kelam kabut,full of stress...sape setuju?
tghari,sume org xbalik keje,mkn kt lua...
malam,ade yg masak..diakui ramai yg makan kt umah je kalo yg dh berkeluarga..tapi adakah anda ikut piramid makanan?
yang xbekeluarga,mkn kt lua lg senang..xyah basuh pinggan,jimat masa...

dgn piramid makanan,makanan seharian kita penuh dgn nutrient2 penting..tapi adakah anda sempat membuatnya setiap hari????

n masa sekarang pun,walaupun ikut piramid makanan,adakah kita dapat nutrient2 yang kita perlukan?
makan kita xsemua penuh dgn nutrient...
even sayur,diletak racun supaya serangga xmkn daun sayur tu..
ikan,di letak bahan kimia so nampak fresh...
ayam disuntik supaya cepat besar...
so...anda fikirkn,dptkah nutrient atau racun?
bukan semua tempat mcm tu...tp bandar rasanya mmg mcm tu kan?

Tidak pernah berlaku di dalam sejarah sebelum ini di mana manusia memakan makanan yang telah diproses dan dicemari atau didedahkan kepada banyak racun – dari bahan kimia buatan, tekanan, dadah dan lain-lain bahan pencemar. Badan kita diperbuat daripada sel-sel dan sel-sel ini memerlukan zat-zat khusus supaya boleh berfungsi dengan betul dan mempertahankan diri dari serangan racun di dalam makanan dan persekitaran kita. Racun-racun ini mampu menghasilkan radikal bebas yang boleh merosakkan dan membunuh sel-sel badan kita. Kesihatan sel-sel ini adalah amat penting untuk kesihatan badan kita dalam jangkamasa panjang.

Bidalan kata “Anda adalah apa yang anda makan” membawa makna baru dalam dunia moden. Hari ini kita makan makanan yang telah diproses melalui industri pengilangan. Makanan kita mengandungi racun serangga, racun industri, lemak buatan dan lemak buatan tak tepu. Untuk sebahagian besar dari kita, kesihatan adalah berdasarkan kepada gabungan dari beberapa pilihan yang kita buat seharian. Kebanyakan dari kita membuat pilihan yang kurang baik.

Kita telah mengetahui untuk sihat jangkamasa panjang, kita perlu mengambil penokok zat asas yang lengkap. Pengambilan penokok zat dalam banyak kes adalah melebihi had RDA. Jadi bagaimana cara kita mendapatkan pengambilan penokok zat yang sempurna? Bagaimana anda mendapat 400i.u vitamin E setiap hari, di mana ianya telah dibuktikan sangat penting untuk kesihatan kardiovaskular (jantung) dan penglihatan.

Baiklah, anda boleh mendapatkan Vitamin E dari diet dangan memakan 1.5 pound (0.68kg) biji bunga matahari setiap hari atau minum 1 botol penuh minyak bunga matahari, atau menghabiskan 33 pound (15kg) bayam setiap hari atau anda boleh mendapatkannya dari usana essentials. Dan bagaimana anda mendapatkan 1500mg kalsium dan 400-600 i.u vitamin D dan magnesium untuk kesihatan tulang yang kuat. Baiklah, anda boleh mendapatkannya dari diet dengan meminum susu setiap hari atau dengan memakan 3 tin sardin atau 11 pound keju setiap hari, atau mungkin anda lebih suka 18 pound (8.2kg) oren atau 1 pound (0.45kg) oatmeal, atau 10 pound (4.5kg) kobis setiap hari. Atau anda boleh mendapatkannya dari diet yang berpatutan ditambah dengan penokok zat Usana.

Pokok pangkalnya ialah diet yang seimbang adalah amat penting untuk kesihatan yang baik. Tetapi kajian terkini mendapati, dalam banyak kes, diet sahaja tidak mencukupi. Kebanyakkan dari kita tidak mendapat cukup vitamin, garam galian dan antioksida dari makanan sahaja. Oleh itu penokok zat amat diperlukan. Kunci kepada kesihatan yang baik ialah makan makanan seimbang dan ambil penokok zat berkualiti tinggi iaitu produk yang dicipta untuk melengkapkan diet anda dan membekalkan secara lengkap asas vitamin, garam galian dan antioksida yang diperlukan setiap hari untuk mengekalkan kesihatan yang baik dalam jangka masa panjang.

Tetapi jangan hanya mengambil apa yang saya kata. Biar saya petik dari satu artikel yang diterbitkan oleh 'Persatuan Perubatan Amerika' pada Jun 2002. Penulis menyatakan 'Kebanyakan dari kita tidak mendapat semua vitamin secukupnya dari diet sahaja... Oleh itu amat wajarlah untuk semua orang dewasa untuk mengambil penokok zat. Ambillah nasihat ini. Ambillah penokok zat berkualiti tinggi dari Usana untuk mendapatkan zat yang mencukupi. Ambil penokok zat setiap hari dan amalkannya sepanjang hayat. Kesihatan anda bergantung kepadanya.


Apa yg saya tau,badan kita tidak boleh membuat nutrient2 yang penting untuk support sel2 dalam badan...semua mesti diambil dari luar..kita mesti makan sesuatu yg berkhasiat,seperti sayur,ikan,telur,susu untuk memenuhi keperluan badan...tanpa nutrient2 yang penting tu,dptkah badan kita terus kekal sihat?figure it out....


So u guys,keep eating healthy,doesnt matter anda nk makan nutritionals supplement ke,atau nk sediakan makanan ikut piramid makanan...

bila kita eat healthy,DEGENERATIVE DISEASE akan dapat kita hindarkan...


Read On 0 comments

USANA Health Sciences...NEW update..!

1:17:00 AM
Ramai yg tanye...
apebende la USANA nih...
USANA?USINI? lu SANA?


USANA Health Sciences ialah sebuah syarikat yang mengeluarkan produk nutritionals supplement (makanan tambahan) dan barangan penjagaan kulit yang berkualiti tinggi. Produk diproses dan dikeluarkan di Amerika Syarikat dan dijual di 15 negara seluruh dunia. Tahun 2007,USANA masuk pasaran Malaysia.

LATAR BELAKANG USANA Health Sciences..

Pengasas USANA ialah Dr Myron Wentz, seorang pakar immunologist dan microbiologist yang mengimpikan dunia tanpa penyakit. USANA telah ditubuhkan pada 1992 dan terletak di West Valley City,Utah. Syarikat ini memilih untuk menggunakan MLM untuk memasarkan produk mereka. Ini bermakna produk tidak dijual di kedai-kedai,hanya boleh didapati dari independent distributor sahaja. USANA telah membuat penjualan sebanyak USD 436.9

juta pada tahun 2009.

USANA menaja atlit-atlit individu dan juga berkumpulan seperti USA Bobsled Team Radcliff. Pada tahun 2006, USANA menandatangani perjanjian penajaan untuk Sony Ericsson WTA Tour. USANA juga penaja rasmi untuk Speed Skating team United States dan Canada serta Great Britain Short Track Speed Skating Team.

Dr Myron Wentz pernah memenangi Albert Einstein Awards. USANA juga pernah memenangi banyak Anugerah seperti Utah Best State of State Awards sebanyak 3 kali.

Produk USANA adalah produk yang berkualiti tinggi. USANA adalah antara beberapa syarikat yang menghasilkan produknya sendiri menggunakan teknologi tinggi untuk mengekalkan kualiti terbaik produk. Tablet akan diuji kekerasan, ketebalan, berat dan sebagainya untuk menjaga kualiti. USANA mematuhi GMP (Good Manufacturing Practices) untuk mengekalkan keselamatan dan kualiti keseluruhan produk USANA.

USANA komited kepada nutritionals research and development mereka. USANA mempunyai kumpulan pakar yang berdedikasi dengan penemuan baru dan kajian klinikal. Di USANA, setiap produk yang ditawarkan adalah hasil kajian saintifik kumpulan pakar USANA. Dan ini menjanjikan produk yang berkualiti tinggi,selamat dan telah diuji secara klinikal.

Secara ringkas tentang USANA Health Sciences...


Next to REVIEW,PERBANDINGAN DENGAN PRODUK LAIN...STAY TUNED...

Read On 0 comments

USANA Heatlh Sciences...

1:28:00 AM
woooohooooo lame xmenulis kt blog nih...
i'm back writing...

sukecite dimaklumkn bahawasanya saya sudah graduate degree...
time kasih kepada sume yang byk membantu dalam menghabiskn 6 tahun blaja kat univesity...

tapi bukan tu yg nk dicitekn kt cni...
skrg gue sudah memulakan bisnes baru...
sementare xdpt keje lg ni kan..so baik wat sumthing yang bleh mendapatkn duit kan...
skrg ni gue dh wat bisnes jual SUPPLEMENT...
bukan ubat tau...SUPPLEMENT...
name die USANA... Nutritionals U can TRUST (betul xtipu)

USANA ni amatlah bagus untuk kesihatan...dh 3 minggu try dh ni..mmg menakjubkan...
USANA ni dibuat kt US...oleh beberapa org doktor yang hebat2 belaka kt opis diorg kt salt lake city,US...

orang pertama makan USANA kt Malaysia ni ialah bapak kepada Sultan Mizan...
n skrg Sultan Mizan sendiri makan USANA...prove?tgk la umor 40 pon bleh tunggang kuda lg...
Sultan Pahang pun makan USANA...kerabat Kelantan pun makan USANA...
pelumbe basikal azizul hasni tu pun makan USANA ni tau...

USANA ni function die ialah tuk redevelope cell2 kite yg dah mati tu...cell2 kite mati sbb pencamaran2 mcm hidu asap kete tu sume...
n bile cell2 kite dh sihat,dh cukup makanan die,kite akan rase lebih bertenage...
betul ni tau...saye tido 3-4 jam dh cukup dh...xyah nk tido smpai 6-8 jam...lg byk bnde saye bley wat...
n jugak membekalkn AntiOksidan yg amat penting untuk badan kite...
serta membekalkn nutrient2 yang kite perlu untuk sehari...

sebagai contoh...
Tahap optimum Vitamin E untuk badan = 400 iu = 33 lb bayam(spinach) = 27 lb mentega(butter) = 80 biji avocado = 5 pound biji gandum, setiap hari utk mencapai tahap optimum vitamin E.

Tahap optimum Vitamin C untuk badan +- 1200mg-2000mg = 18 biji oren = 17 biji kiwi = 160 biji epal setiap hari utk mencapai tahap optimum vitamin C.

sanggup anda sume makan bendalah tu? haaaa gue nggak sanggup..baik makan tablet jee...
ade byk nutrient2 dlm tablet2 USANA...

nk tau lebih lanjut?
sile pegi ke FACEBOOK, pegi carik group SYAFI HEALTH...
dlm group tu ade mcm2 info tentang USANA n TESTI yg kitorg dpt...
kencing manis,kolestrol,darah tinggi,ekzema insyaAllah bleh sembuh...
jgn tkejut kalo kanser paru-paru boleh sembuh dengan makan USANA, org strok 10 tahun bleh bgn balik...haaaa

renung2kn lah...story len kali...dh lewat sy mau tido..babai....
jgn lupe cekidaut!


Read On 0 comments

Transitions..

2:27:00 PM
perghhh...
xsangke dh nk abis dh blaja...dh 6 tahun aku bertapa kt gua kptm n uitm ni...skrg bley la kuar dari gua..

2004 - 2007...
Duk kt kuantan blaja kt KPTM...diploma electrical...
byk kenangan di sane...
sane best woo...
sbb ape best?
sbb klas dekat..klas kol 8.30,8.29 bley bgn lg..hahaha...
jalan kaki xsmpai 3 minit dh smpai kelas..
tiap2 petang aku main basketball sbb court dekat...
time ni la skill basketball aku naik..dpt lawan UIA,KUKTEM..awal2 time blaja menang je sbb team power..dh last2 nk grade sume kalah..hahahaha..
pastu gi lab kt uitm shah alam...fuuhhh hectic time gi lab tapi enjoy...
pastu i will always remember prank member2 birthday...mintak maap kawan2 yg aku prank..nasib korg la..hahahah
lect sume2 ok..time aku dulu xkawin lg..skrg sume cam dh kawen je..selamat kawen n ade anak la elct2 ku sekalian..
time diploma dulu kene "suap" je sume...so senang la sket..hehehehe...
time diploma gak jumpe org yg tersayang...ngeh5...

2007-2010...bertapa d UiTM shah alam..
kt cni best jugak la...
tapi klas agak jauh...kene naik bas...20 minit baru sampai kampus...balik umah lak sejam baru smpai umah...adoooo..wasting time la naik bas..5 sem aku naik bas...
sem last nek moto rudy..senang sket..hahahah...
study kt UiTM,dh xde dh lect nk "suap"..
relationship ngan lect pun kurang..kenal2 gitu je..kalo kt KPTM dulu lect bley wat kawan...
kt UiTM dh susah nk prank budak2 yg birthday..sbb xtau umah diorg ktne n aku xde transport...
Basketball pun susah...dulu part 3 n 4 main kt jati sane...ramai geng2...tapi susah gak nk pegi..
kadang2 aku jalan kaki gi main basketball kt sane dari sect 6 ke jati...semangat tuh!!
dh lame set baru main kt kampus,umpe org yg lebih skillful..terasa diri kecik..
kenangan best time saf09...dpt no2..woohoo...sbb dpt team mate yg mantap..(aku score jugak tau)
duk shah alam dpt lg kawan2 baru...
n dapat la hobi baru...hobi paling mahal aku skrg ialah photography...sbb lens mahal..xmampu nk bli..tapi try jugak la nk bli..sbb photography is fun...
BUT BASKETBALL is a LOT LOT LOT FUN..hahaha...


n skarang...aku dh nak grade...so transition nk gi keje plak...
sume company dh aku apply..tapi 1 haram pun xdapat lg..ntah la..
maybe aku xpower kot nk dpt keje kt company2 tu...
InsyaAllah aku akn try lg...semangat lak nk keje..hahaha

camne lak ngan 5 tahun lg?
10 tahun lagi?

sungguh sedih bile pk nk pisah ngan member2 yg ade kt KPTM n UiTM ni..ntah bile dapat jmpe diorg lagi...
ntah2 xjumpe trus dh pasni...
kawan2,jgn lupe aku ni tau..aku baik..hahahahah...

smpai cni je la aku tulis...xde idea dh ni..nk tulis thesis lak nih...babai



Read On 1 comments

My Shots...

2:07:00 AM

hobi baru saye ialah....
ambik pictures..yayaya...ambik pictures atau gambar's..LoL
BZ2 pun ade gak sket mase nk ambik pic2 ni..
tapi keje tetap jalan..ni gi ambik time boring2...

so sile la tgk2...
saye noob...sape2 yang terer n otai,tlg tunjuk ajar...time kasey...
enjoy..!! :)

I-City blue street..
Snowman with Blue hat..
Bangau kaki merah kat I-City

Blue tree at I-City..
Shy flowers?maybe..
KLCC..
Street photography at KL Sentral..
Jambatan Xsiap lg..
Canseleri UiTM..
Canseleri punye ape ntah...

Tu je pic2 saye..nak tgk lg?
nk tgk lg kene tunggu...

Read On 2 comments

saye ade hobby baruuu...!

4:43:00 PM
skrg saye ade hobi baru...

1stly..dh lame xupdate blog nih...
BZ la ngan fyp...

tapi sy nak share...saye ade hobi baru...
hobi saye ialah mengambil gambar...
hahahahaha...

baru je bli nikon D60...
mcm best...walaupon ni beginner punye version,bleh la blaja2 ambik gambar n setting2..
ade duit lebih nk invest ke lens la plak..
lens plak bukannye murahh..aduh...tunggu kaye nnt la..

tu je nak tulis...sbb dh lame xupdate..hahahah...

ok babai...nk wat keje..
Read On 0 comments

FYP thing...

12:57:00 AM
mintak maap la byk2...
blog ni x seactive seperti mase2 dulu...
bukan ape byk sgt keje yg nk di buat...

saye skrg tgh membuat Final Year Project secare bersungguh2...
project saye bername
DNA sequence alignment accelerator in VERILOG coding..
will be implemented on FPGA or ASIC...

project ni mcm dlm cite CSI tu..
kan slalu diorg track DNA tu kan..
tapi ni more focus to HIGH SPEED punye...
n kalo bleh high performance n low power...

project ni disertai oleh 5 org student...
7 actually..
5 wat in VERILOG n different specs...
2 lg wat n VHDL...

alhamdulillah project ni berjalan lancar...ngeh3...
tinggal nk wat skit lg programming...

ok chow...nk optimieze design...lain kali cite detail...ok babai

Read On 0 comments

Blog xupdate...

8:28:00 PM
recently...
google cam ade masalah je...
sbb blog aku xupdate kt org lain punye blog...
asyik kua bnde yang same je padahal dah 4 5 kali aku update..

sah masalah system..
rajin2 la tgk blog aku ni...
more stories akan dtg...
Read On 3 comments

the real 2012 is COMING!!

11:48:00 AM
smlm baru lepas tgk 2012...
movie yang boleh la tahan...agak menarik jugak la..
cume ondeway balik,aku terfikir sesuatu...(maybe guide form ALLAH)
ade msg yang nk d sampaikn sbnrnye...

so aku wat research...
ini yang aku jumpe...

and yang ni plak...

maksud aku saling berkait rapat...

ade lg 1...
gi youtube...
pastu search THE ARRIVALS...
tgk ape yang org2 jewish wat tuk control kite...

and checkout this..

tgk ape yang org ni cite...

research kecik aku ni wat aku terfikir...
ade significant parts dari cite 2012 tu same ngan ape yang "maybe" terjadi kat kite tahun 2012 nnt...
kalo xcaye kt aku xpe...
silekn wat research sendiri...
google bende ni "US underground bases"
google planet nibiru atau planet X..
org2 US dah start wat dah lame wat underground bases and tunnels...malaysia ade wat??

setiap of period beribu2 tahun(tgk clips tu)...bumi akan mengalami bnde ni...
shifting of poles,many earth quakes...tsunami besar....
bukan bumi je...sume planet akn mengalami bnde yang same...
tlg tgk clips2 tu...

PLANET NIBIRU atau planet X...
yang drahsiakn sblm ni oleh NASA...
nape dirahsiakan??sbb ade reason...(sile tgk link yang aku bg..)
1 landslide kat barat,1landslide kat timur,1 lg kat arab...
ape akn jadi bile lanslide ni berlaku?
BIG TSUNAMI....ape kate kalo kite panggil MEGA TSUNAMI...
bile tsunami ni berlaku 1 dari barat,1 dari timur,ape akan jadi??
die akan collide sesame sendiri...
bile die collide ape terjadi?same2 kite renungkan...
pole shift akn terjadi sbb planet X akan jadi rapat ngan bumi...
n akan menyebabkn bumi kite bergegar,gempa bumi sana cni...MEGA tsunami terjadi...
2/3 population akan lenyap...
and then???watch the rest of the clips...kalo xpuas ati..please google...

buktinye..
mcmane bleh tamadaun mesopotamia bleh ilang mcm tu je?
hane tinggal bandar tamadun tu je...sumenye hilang?technology hilang?org2 hilang?dokumen2 hilang?
and....mcmane bleh ade discovery tentang bandar didalam laut yang dalam??
sume tu maybe jadi time 2012 nnt...



sume ni predicted akn terjadi pade dec 2012...
kalo anda sume tgk clips tu...tgk imam mahadi d jangkakn turun pada waktu bila?
2013...

maybe aku mengarut ntah ape2...ye la sbb baru abis tgk cite 2012 tu...
tapi research yang aku wat ni,menunjukkn segala2nye...
xtau la betul ke x..wallahualam.....
kalo pun xbtul...kite still ade masa tuk wat ape yang 'patut'...

P/S - mcm2 cite dah kuar...armageddon n deep impact...
tapi pernahkah kite terfikir yang bnde2 ni akan terjadi?atau itu movie semata2?
yang aku dpt rase...tu sume msg tuk kite yang sumthing will happen...

Read On 0 comments

About Me

My photo
i'm an UiTM ex-student and USANA Associates..:D welcome to my blog.. where i write and u read.. dont forget to leave a comment... :-) lalala... any Questions about USANA Products and Business opportunity,feel free to- email me at : zahirmd@gmail.com FaceBook : facebook.com/zahirmd

Comment and Critics..


ShoutMix chat widget

Followers


Recent Comments..

Logs...